fbpx
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Match Day Danmark vs Belgium ⚽️⚽️⚽️
#Danmark
#emfodbold
AVR machinery
🌞🌞🌞🌞💪💪💪💪🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰
... Se flereSe færre

Match Day Danmark vs Belgium ⚽️⚽️⚽️
#Danmark
#emfodbold
AVR machinery 
🌞🌞🌞🌞💪💪💪💪🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰
18 timer siden
WekoAgro, Horsch in Denmark

... Se flereSe færre

I netop afholdte Grovfoderekskursion 2021 på Ribe egnen deltog vi med diverse Horsch teknik. En af de mere spændende demosessioner på Grovfoderekskursionen omhandlede startgødning til majs. Mange bedrifter er ramt af et fosforloft og majsen kan simpelthen ikke tildeles den mængde fosfor i startgødningen som er fagligt korrekt for en god og sund vækst der skal udmønte sig i et topudbytte.

På Grovfoderekskursionen blev undersøgt forskellige løsninger til placering af startgødning, med eller uden fosfor, i fast eller flydende form.

Efter henvendelse fra SEGES i marken i marken blev vi spurgt om vi var interesseret i at møde op med Horsch Maestro såteknik der kan løse udfordringen med at placere startgødning i både fast og flydende form. Vi allierede os med Bounum Maskinstation som råder over tre styk Maestro 12.75 SW majssåmaskiner, hvoraf den ene Maestro har udstyr til placering af startgødning i både fast og flydende form. I gødningsskæret på Bounums Maestro er der monteret et udløbsrør til den flydende gødning, sideløbende med udløbet til den faste gødning. Fronttanken rummer 2.000 liter og har kørselsafhængig Isobus styret doseringsenhed.

Tilbage midt i maj måned da der oprandt et par tørvejrs dage lykkedes det at få sået demoparcellerne med diverse løsninger som startgødning til majsen.

En af parcellerne i demoarealet omhandlede placering af en ren flydende fosforgødning direkte i såsporet sammen med majsfrøene og så gå ned i halv mængde af den normale mængde placeret i gødningskæret, fem centimeter under og fem centimeter ved siden af majsfrøet. Normalen på bedriften hvor demoparcellerne var anlagt er placering af 100 kg/ha majsstartgødning, 20-9-0 – altså 9 kg fosfor pr. hektar.

Horsch kan til alle Maestro`er levere to forskellige løsninger med udløb der giver mulighed for at placere en flydende fosfor gødning direkte i såsporet. Den ene løsning placerer den flydende gødning lige under majsfrøene i sporet. Den anden løsning placerer gødningen lige ned oven i frøene. Begge løsninger var monteret på Maestro`on og rent visuelt er der ikke forskel i effekten og gødningen bliver placeret over eller under majsfrøene – majsfrøene kommer til at ligge badet i den flydende fosfor gødning med begge løsninger.

Skal vi til at arbejde med den her teknik fremadrettet er det bestemt den nemme løsning med montering af udløb der placerer den flydende gødning oven i frøene vi i Horsch regi anbefaler. Maestro`erne er forberedt til montering af udløbene fabrikeret af Horsch – to styk sytten millimeter nøgler og udløbet er monteret ganske hurtigt og ukompliceret.

Den flydende fosforgødning, en Bio P11 fra BioNutria Landbrug kan opblandes og fortyndes i maksimalt 70 l vand pr. hektar og der kan dermed arbejdes med en passende stor doseringsblænde i systemet for ensartet tryk og dosering. Ved placeringen af den flydende gødning i såsporet flyttede vi blot slangen fra udløbet i gødningsskæret over på udløbet der doserer i selve såsporet og derudad det gik.

Landskonsulent, Grovfoder på Seges, Martin Mikkelsen var tovholder på startgødningsprojektet og gennemgik og fremviste under Grovfoderekskursionen de forskellige løsninger for det fremmødte publikum.

En hurtig opsummering på projektet er at det er meget interessant at løsningen med placering af flydende fosfor direkte i såsporet (4 kg/ha fosfor) ser ud til at virke og det endda med halv mængde fosfor end normalen (9 kg/ha fosfor). Men som Martin Mikkelsen pointerer er det meget vigtigt at den flydende fosfor placeret i såsporet ledsages med samtidig placering af NS 21-24 (svovlsur ammoniak) i gødningsskæret, fem centimeter under og fem centimeter ved siden af majsfrøet. Placeringen af den svovlsure ammoniak gødning er med til at booste majsen
Bedømt rent visuelt er der samme og en anelse bedre startgødningseffekt af kombi`en fosfor i såsporet og placering af svovlsur ammoniak i gødningsskæret. Og det er vel og mærke med halv mængde fosfor.
Der er optalt planter i alle led for at tjekke en eventuel svidning med placering af den flydende fosfor sammen med majsen. Der er ingen svidning med placeringen af den flydende fosfor direkte på majsen – ensartetheden i majsen med placering i såsporet er visuelt bedømt, endda en kende bedre.

Landskonsulent Martin Mikkelsen, Seges er meget positiv omkring denne spændende metode med placering af flydende fosfor i såsporet og oplyser at der i år er anlagt Landsforsøg hvor der høstes udbytte.

Er du interesseret i at høre mere omkring demoprojektet og nysgerrig omkring på hvad vi kan tilbyde netop dig af løsninger ud i dette spændende projekt til få hjulpet majsen godt på vej er du meget velkommen til at kontakte dine regionale Horsch repræsentant eller redaktøren her på siden direkte på mobil 23226394.
Horsch præsenterer til kommende sæson et nyt Maestro program og stadig i række størrelserne 8 – 12 – 16 og 24 rækker på 75 centimeter og 50 centimeters maskiner med rækkeantal 12 – 18 – 24 og 36. Specielt til såningen af majsen er der spændende Horsch AirSpeed teknik til vej hvor majsen med trykluft skydes fra doseringhuset og ned i såskæret hvor en fangrulle griber frøet. www.horsch.com/en/products/single-grain-seed-drills/maestro/maestro-sv/sx

På alle disse nye Maestro`er kan vi naturligvis montere udstyr til placering af flydende gødning i såsporet i kombination med placering af en kvælstofgødning i gødningsskæret.

Landskonsulent, Grovfoder på Seges, Martin Mikkelsen og Henning Sjørslev Lyngvig, Landskonsulent, Maskiner & Markteknik. Plante- & Miljøinnovation på Seges samt redaktøren her på siden var med til såningen af majsen.
Tusind tak til Martin Mikkelsen og Henning Sjørslev Lyngvig for et supergodt samarbejde i det her startgødningsprojekt.

Sidst men ikke mindst skal der lyde en stor, stor tak til Bounum Maskinstation for at hive nogle timer ud af et tidsmæssigt presset forårsarbejde, udfordret af et vådt vejrlig og beredvilligt at møde op med Maestro`en.
Også Maestro pilot Hans Enevoldsen fra Bounum skal have en kæmpestor tak for endnu engang at lave veludført håndværk udi majssåningens ædle kunst.
... Se flereSe færre

4 dage siden
WekoAgro, Brugtcenter

Sommeren er ankommet ☀️😎

Derfor har vi startet vores sommerudsalg, så du kan blive klar til efteråret.😉

Se de vores udsalgspriser på WEKOAGRO.COM

Eller kig forbi Brugtcenteret i Hammel🌍

☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️☎️

Eller kontakt:
Hans Henrik Mols 54 55 00 51
Jesper Knudsen 23 22 64 18
... Se flereSe færre

Fredag blev der afhentet denne speciel fremstillet renser efter kundens ønske, let rensning, høj gennemgang og med tryk ruller bag på som kan afmonteres og strigle finger foran trykrullerne som kan justeres i højde.
Tøv ikke vis du har et speciel ønske med at ringe til os.
Tak for handlen og tilliden.
🌱🌱🥔🥔🥔🚜🚜🚜🌞🌞🌞
... Se flereSe færre

Indlæs flere
Cookie og privatlivspolitik